Bale,Golaš,brdo – gospodarstvo – park.

  • Cijena €8.000.000
  • Približno 60.630.400 kn
  • Šifra: 37JN9
  • Objavljen: 28.04.2019.
  • Trajanje: do prodaje
Površina
100.000 m2

www.biliskov.com - ID 7914
Bale, Golas, brdo – gospodarstvo – park.
Brdo – gospodarstvo – Park, ima savršenu poziciju. Izoliranost od svijeta, a ujedno i mala udaljenost od naselja i gradova.
Posjed se nalazi  u unutrašnjosti Istre, svega 12 km od Rovinja i par minuta vožnje od pitoresnog gradića, poznatog po Istarskim konobama i delicijama.
Posjed se sastoji od 10ha zemlje u vlasništvu i još toliko zemlje u koncesiji, a sa samog imanja pruža se prekrasni pogled na cijelu zapadnu obalu Istre, božanstveni pogled na Rovinjski arhipelag i Brijunsko otočje.
Tri zgrade – objekta površine 1.000 m2.
Gospodarstvo posjeduje odličnu infrastrukturu; pristupne ceste, struju zakupljene snage 78 kW sa mogućnošću nadokupa, županijski vodovod, plinski ukopani spremnik od 2.400 l, solarne kolektore za toplu vodu,  oborinske vode  sabiru se na  kamenim krovovima i otiću  u spremnik od 350 m3. Iznad spremnika nalazi se fontana površine 150 m2, dubine 50 cm. Cijelo brdo je zaštićeno od erozije tla kamenim suhozidima u dužini od cca 4.500 m
Gospodarstvo je oplemenjeno  nasadima vrtova, vinograda, maslinika , voćnjaka, smokvika, plantaže ljekovitog začinskog i aromatičnog bilja (lavanda, ružmarin , smilje…), autentičan prirodni kamenjar površine 200 m2 oplemenjen sa mediteranskim aromatičnim biljem i s 15 vrsta  perunika. Čudesna smokva stara više od 130 godina, koja raste iz kraške jame sa  dubine od  8 m, te jame-špilje smještene na sjevernoj strani imanja površine cca 100 m2.
Na savršenoj poziciji, na maloj udaljenost od naselja i gradova.
Zemljište površine 100.000 m2 te još 130.000 m2 u koncesiji.
Površina objekata: cca. 1000 m2
Sa božanstvenim pogledom na Rovinjski arhipelag i Brijunsko otočje.
Sastoji se od :
Plantaže autohtonog aromatičnog bilja, maslinik( 100 autohtonih maslina starih 11 godina), vinograd ( 2400 trsova), biovrt, plantaže ljekovitog začinskog i aromatičnog bilja ( lavanda, ružmarin, smilje...)
Aromatica kozmetički i toaletni proizvodi čija se sirovinska osnova dobiva i prerađuje na poljima Parka.
Galenski laboratorij za provedbu laboratorijskih radionica ( od polja do pripravka: sapun, miris, aspirin, rakija.)
Restoran čija dnevna ponuda obuhvaća jela i slastice spravljene od svježih i sezonskih namirnica sa posjeda.
Multimedijalna dvorana za održavanje predavanja, prezentacija, filmova, seminara, manjih koncerata.
Kraška jama dubine 9m, sa konstantnom temperaturom od 12O C, idealno je mjesto za orginalnu kušaonicu vina i maslinovog ulja.
Jedinstveno i čudesno iz centra jame, dubine 7 metara, raste smokvina već 120 godina, ukupne visine 12 metara i rađa vrlo ukusne plodove. Oko nje je izgrađen kameni amfiteatar promjera 12 metara, koji predstavlja predavaonicu na otvorenom.
Navedena nekretnina može imati različite namjene. Kao vrhunska rezidencija, zatim, za širenje biznisa u turizmu ( restorani, smještajni kapacitet) ili kao kockarnica.
EC objekta - A
 
 

Slični oglasi

Cookies nam pomažu pri pružanju usluga. Korištenjem naših usluga, prihvaćate naše korištenje cookies-a. Saznaj više