EKSKLUZIVNO!! Prodaje se predivna kamena vila Orsona Wellesa, ekskluzivna lokacija!!

  • Cijena €2.800.000
  • Približno 21.096.600 kn
  • Šifra: KR06R
  • Objavljen: 30.06.2019.
  • Trajanje: do prodaje
Površina
800 m2
Vrsta zgrade
Kuća
Vrsta kuće
Samostojeća kuća
Broj soba
15

Prodaje se prekrasna luksuzna vila Orsona Wellesa na vrhunskoj lokaciji.
Sastoji se od cca 400m2 unutarnjeg prostora, 400m2 terasa,   predivnog vrta, prepunog zelenila (palme, tamarisi, oleanderi, čempresi, masline i drugo dalmatinsko bilje), vlastitog prilaza na plažu (uklesane kamene skaline), velikog trijema s kupolom, te bazena, koji je trenutno zatvoren.
Na parceli se nalazi i kuća za poslugu s 3 etaže i terasama.
U vrtu, te na terasama glavne zgrade,  postavljeni su tuševi s toplom vodom.
Vrtna kuhinja.
Centralno grijanje, solarni paneli, klima uređaji.
Garaža + 5 vanjska parking mjesta.
Kuća je prepuna umjetničkih detalja, uređena sa stilom.
U prednjem dijelu dvorišta postavljena je bista Orsona Wellesa (umjetničko djelo g-đe Oje Kodar), koja po dogovoru može ostati u vlasništvu kupca.
Na prvom katu kuće nalazi se aparrman Orsona Wellesa, sa salom za kino-projekcije i uredom, koji su preinačeni u još dva apartmana, staklenim (ogledalo) pregradama, bez oštećenja poda.
Navedeno je lako vratiti u prvobitno stanje.
Istočni dio apartmana: prostrani ulaz (predsoblje), velika spavaća soba velika kupaonica, mala kuhinja, koja je nekad bila ured gospodina Wellesa.
Zapadni dio apartmana: soba sa kružnim skalama, kojima se može doći na drugu i treću etažu, prostrana blagovaonica, velika kuhinja, kupatilo i mala ostava, izlaz u vrt i izlaz na more.
Srednji dio apartmana: velika knjižnica, velika kuhinja s blagovaonicom koja izlazi na terasu s bazenom, te velika soba (54m2), koja je nekad bila sala za filmsku projekciju, kamin, izlaz na polukružnu terasu, nekadašnji mali ured, te još jedna velika terasa.
Na drugom katu nalazi se apartman gospođe Oje Kodar, koji se sastoji od prostrane kuhinje s blagovaonicom, dnevnog boravka s  knjižnicom, spavaće sobe s baldehinom, garderobom i velikom kupaonicom, radne sobe, dvije velike terase, balkona, još jednog manjeg kupatila, ostave, te lođe, stubišta i vanjskog ulaza.
Na trećoem katu nalazi se prostrani studio-apartman, s velikim okruglim krevetom, velikom južnom terasom, lođom i kružnim skalama. Lijepo uređen.
Visoko prizemlje sadrži veliku terasu (90m2), dvije velike spavaće sobe, koje su nekada bile sobe za montažu, međusobno povezane prostorijom u kojoj je gospodin Welles držao filmske vrpce ( dobro temperirana). Prostorija trenutno ima funkciju garderobe.
 U prizemlju se nalaze dva manja studio-apartmana (novouređena), te velika terasa s muškim i ženskim wc-om i tuševima s toplom vodom.
Još jedan tuš nalazi se u vrtu.
Na južnom dijelu vrta nalazi se kapija koja vodi na obalnu šetnicu i do uklesanih kamenih skala koje vode u tirkizno more ( jedini plićak u vali).
Šetnicom uz more može se doći do centra mjesta.
Postoji ideja da se šetnica nazove imenom gosp. Orsona Wellesa, budući da mu je to bilo omiljeno šetalište, za vrijeme života u vili.
U vali ispod kuće nalazi se veliko mulo (vez) za jahte, koji se može koristiti-javno dobro.

Slični oglasi

Cookies nam pomažu pri pružanju usluga. Korištenjem naših usluga, prihvaćate naše korištenje cookies-a. Saznaj više